Catala Castellano English
  Presentació | Rutes per Barcelona | Rutes de vins | Info & preus | Opinions | Contactar
Tasti, begui, gaudeixi sense preocupar-se per haver de conduir després 
A les nostres rutes de vins tindrà un conductor i un guia a la seva disposició
1. Vins del Penedès 2. Vins del Priorat 3. Priorat i Montsant 4. Vins d'Allela
Barcelona Highlights

Ruta del vi al Priorat

PRIORAT "UNA TERRA PER DESCOBRIR SENSE PRESSES"

Els turons rocosos de la regió vinícola del Priorat són el lloc de naixement d'intensos vins negres, minerals, que molts escriptors experts i col·leccionistes consideren com els vins més selectes d'Espanya. El sòl de pissarra i quarsita (localment anomenat llicorella), l'abundància de sol i un grup d'enòlegs joves han donat a la regió la reputació de ser una de les més innovadores d'Espanya, mentre la bellesa natural de la zona i la seva llarga història la converteixen en un lloc fascinant per explorar en una excursió eno-gastronòmica.

L'orografia és molt irregular i això es significa que el cultiu de la vinya és difícil i costós.

Aquesta regió vinícola es troba a la comarca del Priorat, al centre sud de Tarragona, a només dues hores de Barcelona.

El nom "Priorat" li ve donat per el convent establert aquí als turons de Tarragona pels cartoixans que van arribar de la Provença al segle XII.

PROPOSTA DE RECORREGUT


Sortint Barcelona a les 8:30 h, arribarem al nostre primer celler al Priorat al voltant de les 10:30 h. Ens rebrà un membre de la casa que ens explicarà les seves vinyes, vins i el procés d'elaboració. Si el temps ho permet, anirem a la vinya. La visita finalitzarà amb la degustació dels seus vins.

Per menjar podem reservar un bon restaurant de la zona. El dinar no està inclòs en el preu. A continuació visitarem una altra de les famoses bodegues de la regió, on la visita inclourà aproximadament el mateix que la del matí, ajudant-nos a veure dues filosofies diferents en l'elaboració de vins de qualitat.

A l´hora de triar els cellers que visitem ens guiem per la qualitat del vins, la singularitat de la familia propietària i la bellesa de l´espai i el seu entorn.

* Es tracta d'un recorregut que pot durar entre 11 i 12 hores ja que al Priorat es troba a 2 hores al sud de Barcelona.

*Aquesta ruta també ès posible visitant només un celler i després del dinar tornar a Barcelona, la seva duració seria de 8 a 9 hores.

- A Guide In Barcelona - info@aguideinbarcelona.com