Catala Castellano English
  Presentació | Rutes per Barcelona | Rutes de vins | Info & preus | Opinions | Contactar
Tasti, begui, gaudeixi sense preocupar-se per haver de conduir després 
A les nostres rutes de vins tindrà un conductor i un guia a la seva disposició
1. Vins del Penedès 2. Vins del Priorat 3. Priorat i Montsant 4. Vins d'Allela
Barcelona Highlights

Ruta del vi al Priorat i Montsant

El Priorat i el Montsant són dos excel·lents regions vinícoles catalanes que es troben una al costat de l'altra, per tant és possible visitar ambdues en un mateix dia.

La Denominació d'Origen Montsant va néixer l'any 2002, i consistia en un grup de cellers i municipis que anteriorment havien format part de la subzona de Tarragona: Falset. Des de llavors és una denominació que ha experimentat un creixement espectacular. Quan es va fundar aquesta apel·lació formaven part d'ella 28 cellers, en l'actualitat són gairebé 40. Gairebé un 70 % dels seus vins són exportats, especialment a Alemanya i a Estats Units.

La zona plantada amb vinyes cobreix 1826 ha i la verema anual recull unes 10000 tones de raïm.

La DO Montsant és una denominació jove. I joves són també moltes de les persones que dirigeixen els seus cellers. La majoria dels enòlegs treballant a la DO tenen menys de 40 anys d'edat. I joventut significa també futur, experimentació i noves idees. Aquesta és la DO Montsant d'avui: una jove denominació d'origen vinícola amb un gran futur davant d'ell.

En aquesta regió vinícola es troba una companyia dedicada a la producció del vi des de fa molts anys, es tracta de la Cooperativa de Capçanes. No obstant això els seus primers vins criats en barrica daten del any 1991. El gran impuls d'aquesta companyia va tenir lloc arran d'una trobada amb la Comunitat Jueva de Barcelona i la seva petició de vinificar en la cooperativa un vi kosher no pasteuritzat amb el mètode “Ho Mebushal”. Per a poder identificar, aïllar i vinificar petites partides de raïms seleccionats sota estricte control del rabí, van fer falta noves instal·lacions. Gràcies a aquesta nova tecnologia, es va poder elaborar el “Flor de Primavera”, reconegut com un dels grans vins kosher del món. Aquest va ser el detonant del procés de creació d'una gamma completa de vins embotellats no kosher.

En aquesta ruta del vi suggerim visitar al matí un celler del Priorat i després de l'esmorzar visitar aquesta famosa i única cooperativa especialitzada en el vi kosher.

* Aquesta ruta pot durar unes 10 hores en total ja que el Priorat es troba a 2 hores de la ciutat de Barcelona

- A Guide In Barcelona - info@aguideinbarcelona.com