Catala Castellano English
  Presentació | Rutes per Barcelona | Rutes de vins | Info & preus | Opinions | Contactar
Està planejant fer una ruta turística per Barcelona?  
Està pensant visitar una regió vinícola de Catalunya? Llavors, deixi'm que el guiï!!!  
1. Ciutat Vella 2. Ruta Modernista 3. Gaudí a Barcelona 4. Picasso - Miró 5. Barcelona medieval 6. Visita panoràmica
Modernist Architecture

Ruta Modernista

La Barcelona de finals del segle XIX, la de l'Exposició Universal de 1888, era una ciutat en efervescència en la qual l'arquitectura vivia un moment notable. L'arquitectura es va convertir en aquells anys en un signe d'estatus social de la pròspera burgesia de l'època. Tenir una casa modernista significava figurar, estar al dia en els cercles socials. Per a satisfer les expectatives i vanitats dels seus clients, els arquitectes van utilitzar en la seva obra tot el seu repertori de recursos: ornaments florals, riquesa escultòrica i treball del ferro forjat, formes ondades, vidrieres policromas, esgrafiados, detalls ceràmics, etc. Sovint les grans ciutats poden associar-se amb edificis i monuments que es converteixen en els seus emblemes universals. Aquest, no obstant això, no és el cas de Barcelona. La personalitat arquitectònica d'aquesta ciutat es caracteritza més pel seu paisatge urbà que per grans singularitats.
 
Un dels llocs en els quals aquest paisatge urbà és més excepcional és l´Eixample, una zona en la qual durant els anys anteriors i posteriors a 1900 es va produir un fenomen arquitectònic extraordinari: el Modernisme, la particular versió local del Art Nouveau, corrent de gran explosió creadora que també va deixar la seva petjada en l'arquitectura d'altres ciutats europees com Viena, Munich, Nancy, Brussel·les, Glasgow o Berlín. Un fenomen, en definitiva, que podem descobrir passejant. La Mansana de la Discòrdia concentra 3 edificis emblemàtics: la Casa Batlló, obra d'Antoni Gaudí, la Casa Ametller, obra de Puig i Cadafalch, i la Casa Lleó i Morera de  Domènech i Montaner. Molt a prop es troben la Casa Milá- més coneguda com “La Pedrera”-, el Palau Baró de Quadras, la Casa Terrades, el Palau Macaya, el Temple de la Sagrada Família, l'Hospital de Sant Pau, magnífics i únics edificis que podrem contemplar des de l'exterior.
 
* En aquesta visita no es contempla l'entrada a cap recinte però vostè pot decidir si ho visitem o no (en aquells edificis on estan permeses les visites)
** Suggereixo que fem aquest recorregut a peu encara que en qualsevol moment podem prendre un taxi o tenir un cotxe amb conductor a la nostra disposició
- A Guide In Barcelona - info@aguideinbarcelona.com