Catala Castellano English
  Presentació | Rutes per Barcelona | Rutes de vins | Info & preus | Opinions | Contactar
Està planejant fer una ruta turística per Barcelona?  
Està pensant visitar una regió vinícola de Catalunya? Llavors, deixi'm que el guiï!!!  
1. Ciutat Vella 2. Ruta Modernista 3. Gaudí a Barcelona 4. Picasso - Miró 5. Barcelona medieval 6. Visita panoràmica
Gaudi in Barcelona

Principals obres de Gaudí a Barcelona

Antoni Gaudí, fill d'un calderer de Riudoms, va néixer a Reus en el 1852. Va estudiar arquitectura a Barcelona, la ciutat que concentra el major nombre de les seves genials obres. Des de la seva infància, Gaudí va ser un atent observador de la natura, de la qual li atreien les seves formes, colors i geometria. Ja de jove li van arribar els seus primers encàrrecs de l'Església i de la burgesia catalana que serien els seus principals clients sempre. Es classifica a Gaudí com representant del modernisme català encara que es pot dir que va arribar a crear un propi estil particular. Va morir a Barcelona el 1926.
 
En aquest itinerari podem començar visitant la Casa Milà, també coneguda com “La Pedrera”, magnífic bloc de pisos construït per ell entre els anys 1906 i 1910. En aquest edifici estan oberts al públic un dels apartaments, la terrassa i les antigues golfes que allotgen l' "Espai Gaudí”, una interessant exposició de maquetes i dibuixos de les obres més emblemàtiques d'aquest arquitecte.
 
Més tard podem continuar visitant el Parc Güell, el somni fet realitat d'un empresari emprenedor, Eusebi Güell, i d'un arquitecte revolucionari, Gaudí. A partir del model anglès de les ciutats-jardí, es van proposar transformar una extensa finca en el nord de Barcelona en una zona residencial. El projecte va fracassar, i només una part d'ell es va arribar a construir, la part que ens dóna a conèixer el Gaudí urbanista i defensor de la naturalesa. Amb els anys va ser convertit en un bonic parc. Preciosos camins integrats en el paisatge, un llarguíssim banc decorat amb la famosa tècnica gaudiniana del “trencadís” -un mosaic fet a partir de ceràmica trencada-, un impressionant sistema de recol·lecció de l'aigua de la pluja…un lloc màgic, tot ho descobrirem passejant al llarg d'ell.
 
I finalment, visitarem el  Temple de la Sagrada Família, edifici al que Gaudí va dedicar 43 anys de la seva vida, i que recull tot el seu coneixement arquitectònic. Es va començar  l'any 1882, i continua en construcció sempre fidel al projecte original que el mestre va deixar dissenyat abans de morir. Podrem visitar el seu interior i el museu.
 
*Parc Güell , Casa Milà “ La Pedrera” i el Temple de la Sagrada Familia tenen un cost d´accés
*Si ho prefereix , podem visitar la Casa Batlló enlloc de la Casa Milà
*En aquesta ruta es pot sustituir la visita interior de la Casa Milà per una visita del seu exterior i un bonic passeig al llarg del Passeig de Gràcia per comentar les façanes de la famosa “Mançana de la Discòrdia”
** En aquesta ruta recomano contractar un cotxe amb conductor o moure'ns amb transport públic per anar d´un monument a l´altre
- A Guide In Barcelona - info@aguideinbarcelona.com