Catala Castellano English
  Presentació | Rutes per Barcelona | Rutes de vins | Info & preus | Opinions | Contactar
Està planejant fer una ruta turística per Barcelona?  
Està pensant visitar una regió vinícola de Catalunya? Llavors, deixi'm que el guiï!!!  
1. Ciutat Vella 2. Ruta Modernista 3. Gaudí a Barcelona 4. Picasso - Miró 5. Barcelona medieval 6. Visita panoràmica
Medieval Barcelona

Barcelona medieval i colecció Romànica en el MNAC (Musseu Nacional d'Art de Catalunya)

En aquesta ruta ens dedicarem a conèixer el centre històric de Barcelona i la magnífica col·lecció d'art romànic del Museu Nacional d'Art de Catalunya.
 
Començarem amb un recorregut a peu del Barri Gòtic, amb els seus pintorescos carrerons i places medievals com la Plaça del Rei, la Plaça de Sant Jaume i la plaça de la Catedral -dedicada a la Santa Creu i Santa Eulalia- podent visitar aquesta, si ho desitgen, en les seves hores d'obertura al públic.
 
Després d'aquest bonic passeig pujarem a la muntanya de Montjuïc on es troba el MNAC, museu que, entre moltes altres obres, allotja la major col·lecció d'art romànic català que existeix. Aquesta galeria romànica presenta obres realitzades principalment entre els segles XI , XII i XIII. La part més emblemàtica de la col·lecció correspon als conjunts de pintura mural que, per les seves dimensions i la seva qualitat, caracteritzen el recorregut. Es tracta d'una sèrie excepcional, considerada per aquest motiu única en el món.
 
La major part de les obres van ser adquirides cap al primer terç del segle XX, amb la intenció d'evitar la dispersió per una banda essencial del patrimoni artístic. Al costat d'elles, són importants també els fons de pintura sobre taula, talla en fusta, escultura en pedra, orfebreria i esmalt.
 
* Aquesta és una preciosa visita molt recomanable per a qui els interessa l'art medieval, i ajuda a entendre, com a través d'aquest, es va estendre la religió cristiana en la península després de l'expulsió musulmana
** La Catedral i el Museu tenen un cost d'entrada al recinte
*** Necessitarem un cotxe amb conductor o taxis per a arribar al Barri Gòtic i al museu MNAC
- A Guide In Barcelona - info@aguideinbarcelona.com