Catala Castellano English
  Presentació | Rutes per Barcelona | Rutes de vins | Info & preus | Opinions | Contactar
Està planejant fer una ruta turística per Barcelona?  
Està pensant visitar una regió vinícola de Catalunya? Llavors, deixi'm que el guiï!!!  
1. Ciutat Vella 2. Ruta Modernista 3. Gaudí a Barcelona 4. Picasso - Miró 5. Barcelona medieval 6. Visita panoràmica


Passeig a peu per ciutat vella

Barcelona fou fundada pels romans fa més de 2000 anys; es tractava d'una petita colònia amb un temple, algunes cases i unes enormes muralles que la protegien de l'enemic, la colònia va ser nomenada Faventia Iulia Augusta Paterna Barcino. Entre els segles XIII i XV es va construir el que avui anomenem Barri Gòtic sobre l´antiga ciutat romana. Aquell barri s´aniria convertint, en el que és encara avui en dia,  el centre polític i religiós de la ciutat.
 
Durant aquest recorregut podrem visitar la Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia amb el seu espectacular claustre protegit per les seves 13 oques, guardianes de la Catedral. Passejarem davant de l'antiga Casa dels Canonges, la Casa de l´Ardiaca, la residència Episcopal, la Plaça de Sant Jaume, seu de l'Ajuntament i del Palau de la Generalitat (Govern de Catalunya).
 
Pararem a la Plaça del Rei, elegant plaça on s'aixeca l'impressionant palau que fou residència dels comtes de Barcelona i després dels reis de la Corona d'Aragó.
 
Aquest itinerari continuarà amb un bonic passeig pel barri de la Ribera, també conegut com el Born, el barri on en el passat convivien els gremis d'artesans amb els mercaders de la ciutat i amb els mariners, carrerons que s'amunteguen al voltant del temple més bell i pur del gòtic Català, la Basílica de Santa Maria del Mar.
 
Si vostè tria aquesta ruta a peu, seria recomanable fer una parada en algun cafè peculiar o celler de vins (depenent del que vostè vulgui) per a assaborir algun deliciós cafè o vinet en el nostre relaxant passeig per la Barcelona romana i medieval.
 
* La Catedral té un cost d'entrada
* En ser una ruta a peu, no necessitarem, en principi, cap tipus de transport extra
- A Guide In Barcelona - info@aguideinbarcelona.com