Catala Castellano English
  Presentació | Rutes per Barcelona | Rutes de vins | Info & preus | Opinions | Contactar
Tasti, begui, gaudeixi sense preocupar-se per haver de conduir després 
A les nostres rutes de vins tindrà un conductor i un guia a la seva disposició
1. Vins del Penedès 2. Vins del Priorat 3. Priorat i Montsant 4. Vins d'Allela
Barcelona Highlights

Ruta del vi al Penedès

EL PENEDÈS, "AROMA D'UNA TERRA"

El Penedès és una regió vinícola situada aproximadament a 45 minuts al sud de Barcelona. Una extensa àrea entre la Serralada Prelitoral Catalana i les planes estretes de la costa mediterrània, 26.000 hectàrees (64.000 acres) de la Denominació d'Origen Penedès (D.O. Penedès), on les varietats de raïm tradicionals segueixen sent cultivades (Xarel.lo, Macabeu, Parellada, Ull de Llebre...) al costat d'altres nobles iinternacionals que s'han introduït i aclimatat amb èxit (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Riesling, Gewürztraminer, Merlot i Pinot Noir). El raïm creix desde la costa fins a 800 m (2600 peus) per sobre del nivell del mar.

El clima del Penedès inclou una àmplia gamma de microclimes, però en general és típicament mediterrani. La collita comença generalment a finals d'agost i acaba a finals d'octubre, depenent de la maduració de les varietats.

La majoria dels vins del Penedès són joves però de gran qualitat aromàtica i les seves característiques varien en funció de la collita. Hi ha però diversos cellers dedicats també a fer grans vins blancs, rosats i negres amb llargues criances en bóta de roure seguides pel seu envelliment en ampolla.

Un molt conegut producte Penedès famós a tot el món és el Cava, el vi escumós de qualitat elaborat d'acord amb el mètode "Champenoise", també conegut com el "mètode tradicional". "Cava" és el nom donat a aquest vi escumós a Espanya, on un 90% de la seva producció procedeix de Catalunya, especialment de la zona del Penedès. El Cava és regulat per la D. O. Cava (Denominació d'Origen Cava).

RUTA PROPOSTA

Gaudir d'allò autòcton: El cava, el vi i el bon menjar

En aquesta ruta sortirem de Barcelona al matí per visitar dues boniques i conegudes bodegues.

Els cellers amb què ens agrada treballar són petits o mitjans negocis familiars.. Ens agrada que el nostre client sigui rebut per algú de la família o una persona molt compromesa amb l'empresa. Són rutes dirigides a petits grups privats que els permet fer qualsevol pregunta que tinguin directament a l'elaborador que al seu torn els transmetrà l'amor i la passió que sent pels seus vins. Sempre que és possible, intentem portar-los a les vinyes, per veure-les de prop, abans de visitar les zones d'elaboració del vi. La visita acaba amb una degustació guiada.

Depenent de la seva disponibilitat, visitarem un o altre.

Per al dinar podem reservar un bon restaurant local. El dinar no està inclòs en el preu del viatge.

A l´hora de triar els cellers que visitem ens guiem per la qualitat del vins i l´accés del gran públic al celler. Preferim ser els únics visitants quan hi anem, per tant no publicarem els seus noms dels en cap web.

Nota: aquesta excursió està també disponible com una excursió de mig dia d'un màxim de 5 hores visitant un celler i tornant a Barcelona abans del dinar.

* Es tracta d'un recorregut que pot durar unes 8 hores
** A menys que vostè condueixi el seu propi cotxe, aquest seria un viatge en cotxe amb xofer
- A Guide In Barcelona - info@aguideinbarcelona.com